Cambuur op jacht naar overwinning op Helmond Sport

18 okt 2018 - 14:47

Cambuur gaat vrijdag op jacht naar een overwinning op Helmond Sport. Na drie verliespartijen willen de Leeuwarders voor eigen publiek de drie punten pakken.

SC Cambuur - Helmond Sport - Foto: Omrop Fryslân

Trainer René Hake is realistisch over de situatie bij Cambuur: "We zitten in een mindere fase. De schouders moeten eronder. Met noeste arbeid moet het gebeuren. Het komt nu op knokken aan. Het gaat om overleven. Dat is iets wat wij nog moeten leren. Tegen Sparta hebben we te weinig gedaan."

De Cambuurselectie is deze week naar de kazerne in Havelte geweest. Dat stond al lang op de planning, maar kwam na het verlies tegen Sparta niet ongelegen. Hake: "Ze leren op zo'n dag fysieke en mentale grenzen te verleggen en er staan even andere mensen voor de groep. Er zitten in zo'n dag veel facetten die je goed kunt gebruiken."

Cambuur op jacht nei oerwinning op Helmond Sport

Helmond Sport is de enige club in het betaalde voetbal die nog niet heeft gewonnen. De Brabanders speelden vijf keer gelijk dit seizoen en staan op de voorlaatste plaats in de competitie. Maar Cambuur weet als geen ander dat zoiets geen garantie is voor succes.

De Leeuwarders verloren enkele weken geleden van FC Dordrecht, dat toen ook nog maar één punt had. Hake: "Helmond Sport is een ploeg die goed in de omschakeling is, met twee heel goede spitsen. Maar wij willen de wedstrijd uiteraard naar ons toe trekken."

Cambuur op jacht nei oerwinning op Helmond Sport

Bij Cambuur zijn Van Deelen (knie) en Schindler (ribben) geblesseerd. Ook David Sambissa is een paar weken uit de running. Het blijkt dat hij in de wedstrijd tegen Sparta een breuk in zijn onderarm heeft opgelopen. De Fransman is deze week geopereerd. In de arm is een plaatje gezet.

Opstelling Cambuur: Mous; El Baad, Schilder, Mbende, Van Wermeskerken; Ciganiks, Boerlage, Conraad, Mathieu; Robertha, Van Kippersluis.

Trefwoorden: 
SC Cambuur Leeuwarden voetbal
(Advertentie)
(Advertentie)