Instagram-ster Twan Kuyper weer even terug in Fryslân: "Ik voel me een nuchtere Fries"

18 okt 2018 - 07:13

Twan Kuyper (22) uit Leeuwarden is een wereldster op Instagram en YouTube. Hij heeft meer dan 6 miljoen volgers op zijn sociale media-kanalen. Twan woont sinds vijf jaar in Amerika. Deze week is hij even terug in Fryslân voor een bezoek aan zijn moeder.

Twan Kuyper

Hoe is het om terug te zijn?

"Lekker rustig. Gewoon weer zoals het vroeger was. Wat er veranderd is, de laatste jaren? Bijna niets meer is hetzelfde behalve ikzelf. Voor de rest is alles veranderd: volgers, gekke dingen en mensen die ik ontmoet."

Je hebt zes miljoen volgers. Wat maakt dat je zo populair bent?

"Ik denk omdat ik het om de juiste redenen doe. Mensen gelukkig maken, een leuke vibe te geven. Zo van "Ik kom hier om te lachen en om leuke dingen te zien". En ik blijf dicht bij de mensen. Ik ga me niet gedragen dat ik nu supercool ben. Daar gaat het mij ook helemaal niet om. Tussen de modellenfoto's door maakt ik gewoon grapjes over mezelf. Dan word je een echt persoon, zoals je echt bent."

Is er nog iets Fries aan je?

"Ik heb nooit Fries gekund. Ik had en heb dyslexie. Het was al moeilijk genoeg voor mij om Nederlands te schrijven. Ze wilden me vroeger ook Fries leren spreken en schrijven. Maar daar heb ik mezelf een beetje van afgehouden. Zo van: Ik kan niet eens Nederlands schrijven, en nu moet ik ook nog Fries gaan leren schrijven. Toen mocht ik me op het Nederlands gaan richten. Ik kan geen Fries, maar voor de rest voel ik me hartstikke nuchter. Een nuchtere Fries."

In Amerika heb je bij openbare optredens altijd veel gillende vrouwen om je heen. Ben je een soort Justin Bieber?

"Dat hoort er nu eenmaal bij. Het is altijd heel leuk en gezellig. En het geeft een goed gevoel dat mensen je waarderen. Dat ze speciaal komen om, als het ware, hun liefde voor jou te laten zien, Dat is wel mooi."

Kun je wel omgaan met al die vrouwelijke aandacht?

"Ja, hoor. Ik doe het ook al een tijdje. Het is nu al dik vier jaar aan de gang, dus ik ben er wel aan gewend."

Vine

Het begon allemaal op videoplatform Vine, waar Twan video's op zette van zichzelf. Toen Vine ophield, stapte Twan over naar Instagram en YouTube, waar hij nu zijn zelfgemaakte videocontent op plaatst.

Amerika

Vijf jaar geleden verruilde Twan Leeuwarden voor Amerika. En met succes, want naast zijn sociale media-carrière is Twan ook model, onder andere voor Versace. Hij is bovendien te zien in een videoclip van dj Sunnery James, de man van Doutzen Kroes.

Naakt

Twan is niet bang om zich bloot te geven. Zo was hij in mei dit jaar op zijn eigen Instagram-account naakt onder de douche te zien.

Bynt

In 2015 was Twan Kuyper al eens te gast in het programma Bynt. Toen had hij zo'n 800.000 volgers op Vine. Het fragment begint op minuut 17:49

(advertinsje)
(advertinsje)