Korfballers Nederland met gemak naar halve finale na winst op Tsjechië

17 okt 2018 - 21:24

De korfballers van Nederland hebben woensdagavond met groot verschil de kwartfinale op het Europees kampioenschap van Tsjechië gewonnen. In sporthal het Kalverdijkje werd het 35-10 voor het team van bondscoach Wim Scholtmeijer. Na het eerste kwart van tien minuten was het al duidelijk dat de grote favoriet Nederland het niet lastig zou krijgen. Aan het tweede kwart kon met een 9-2 voorsprong worden begonnen.

Foto: Dijks Fotografie

In het tweede kwart werd het gat nog wat groter. Onder aanvoering van een slimme Daan Preuninger (5 goals) en Esther Cordus (4 goals) was het bij rust 16-6. Erwin Zwart van LDODK scoorde in het eerste bedrijf twee keer.

Het verzet van Tsjechië was in de tweede helft gebroken. Erwin Zwart scoorde nog twee keer en werd daarna naar de kant gehaald. Nederland, met nu Marjolijn Kroon van LDODK in het veld, liep uit naar 28-7.

Nederland, conditioneel en technisch superieur, probeerde het publiek in het laatste kwart nog te vermaken. Dat lukte niet altijd. Het frivole spel is wel eens beter geweest, maar de eindstand zei genoeg: 35-10 voor Nederland.

Kuorballers Nederlân mei gemak nei heale finale nei winst op Tsjechië

Vrijdagavond zijn de halve finales van het EK in Sportstad Heerenveen. Om 18.15 uur speelt Duitsland tegen Portugal en om 20.00 uur neemt Nederland het op tegen België. De zes eerdere edities van het Europees kampioenschap werden allemaal gewonnen door Nederland.

Trefwoorden: 
Leeuwarden korfbal EK
(Advertentie)
(Advertentie)