LIVE: IepenUP goes classic

17 okt 2018 - 20:08

Klassieke muziek, daar kun je heel lang over praten, maar beter nog: naar luisteren! In samenwerking met Oranjewoud Festival presenteert IepenUP een klassieke avond. Volg alles vanaf 20.00 uur in de livestream. Langskomen in café De Backstage kan natuurlijk ook.

IepenUP útstjoering

Te gast

Te gast zijn verschillende toondichters, te beginnen met de Nederlandse Izhar Elias (1977). Hij speelt klassieke gitaar, gespecialiseerd in de historische uitvoeringspraktijk (barok en begin 19e eeuw), de kamermuziek en moderne muziek. En dat gecombineerd met multimedia.

Accordeonist Oleg Lysenko (Oekraïne, 1974) was begin dit jaar al bij ons in de uitzending over Trump. Lysenko specialiseerde zich in Argentijnse tango op bayan en bandoneon. Eerder werkte hij onder anderen samen met schrijver en beeldend kunstenaar Armando, beeldhouwer en tekenaar Koenraad Tinel en met schrijver Stefan Brijs.

De Rotterdamse violist Niek Baar (1991) studeerde bij prof. Stephan Picard aan de Hochschule für Musik 'Hanns Eisler' in Berlijn. In juli 2016 studeerde hij af met de hoogst mogelijke score. In december 2015 ontving Niek de Kersjesvioolbeurs in het Concertgebouw, Amsterdam. Die prijs, met een waarde van 15.000 euro, wordt ieder jaar aan een jonge, getalenteerde violist uitgereikt.

Harpist en operazangeres Ekaterina Levental (Oezbekistan, 1977) en theatermaker Christ Koolmees durfde te experimenteren met klassieke muziek. Zij maakten bijzondere voorstellingen met zang, harp, techniek en soundscapes.

Het gedicht komt vanavond van Ottelien Belzer.

IepenUP

Iedere woensdag staan in het programma de actualiteiten in de wereld centraal. Hoe leven wij met ons allen, welke subgroepen maken daar deel van uit en hoe zorgen wij ervoor dat wij elkaar vaker ontmoeten en beter begrijpen? Dat zijn zaken die aan bod komen in IepenUP.

Iedereen kan komen aanwaaien en meedoen aan discussies in café De Backstage in poppodium Neushoorn. Het programma gaat iedere woensdag om 20.00 uur van start en is te volgen op Omropfryslan.nl, in de Omrop-app en op de Facebookpagina van Omrop Fryslân. Meer informatie over IepenUP is te vinden op de Facebookpagina.

(Advertentie)
(Advertentie)