Wat voor wensen heeft u voor 2028?

17 okt 2018 - 12:53

Wat zijn uw wensen om uw woonplaats, de regio of de provincie mooier te maken? Het is de vraag die de organisatie van LF2018 stelt aan alle Friezen. In het nieuwste project in het kader van Culturele Hoofdstad wil de organisatie weten wat voor wensen Friezen hebben om Fryslân mooier te maken over tien jaar. Daarvoor komen er in heel de provincie 77 borden te staan waar iedereen z'n wensen op kan schrijven.

Foto: Omrop Fryslân, Karen Bies

Het einde van 2018 is in zicht, maar het houdt nog niet op met de culturele projecten. De laatste maand van het Culturele Hoofdstadprogramma is geen einde, maar een begin, zegt de organisatie van LF2018. Die is druk bezig met een nieuw project voor de toekomst met dromen en wensen voor die toekomst. En daarbij wordt de hulp gevraagd van de mienskip.

In 2028...

"We willen de hele provincie betrekken bij die stip op de horizon over tien jaar", vertelt Immie Jonkman van de organisatie. "Wat zijn jullie wensen voor 2018? Bovenaan ieder bord staat 'In 2028...' Iedereen kan hier zijn wensen opschrijven. Denk bijvoorbeeld aan de wens dat jouw dorp volledig draait op groene energie of dat er een galerij in jouw stad komt. Wensen om je eigen regio beter en mooier te maken."

Doolhof van wensen

Kunstenaar Henk Hofstra is gevraagd om een kunstwerk te maken van de 77 panelen. De borden komen in een soort van doolhof op het Oldehoofsterkerkhof in Leeuwarden te staan. "Het wordt een heel indrukwekkend werk", verwacht Immie. Op de achterkant van de borden komen foto's te staan van de mensen die hun wensen hebben opgeschreven.

Wie is Henk Hofstra?

Kunstenaar Henk Hofstra is bekend van de eieren op het Zaailand in Leeuwarden en de rode mieren voor schouwburg De Lawei in Drachten.

Immie Jonkman

(Advertentie)
(Advertentie)