"Gorredijk is volledig in de ban van het EK korfbal"

17 okt 2018 - 11:18

In de supermarkt, bij de kapper en op straat; overal in Gorredijk gaat het maar over één ding: het EK korfbal. Gorredijk is een van de plaatsen waar de wedstrijden van het Europees kampioenschap worden gespeeld. "Iedereen is hier helemaal in de ban van korfbal", vertelt Gouke de Vries trots. Hij is voorzitter van korfbalclub LDODK en merkt hoe de sport leeft in het dorp.

Foto: Omrop Fryslân, Timo Jepkema

Niet alleen in Gorredijk leeft het EK korfbal. Ook in omliggende dorpen zetten vele vrijwilligers zich in om bij te dragen aan het Europees kampioenschap. Zo slapen er in de zeilschool in De Veenhoop diverse buitenlandse spelers uit Catalonië, Portugal, Schotland en Frankrijk. De zeilschool is een van de sponsoren van korfbalclub LDODK. Zodoende is er plek geregeld voor zeventig spelers uit deze landen.

Trots

Volgens Gouke de Vries loopt het EK korfbal inmiddels goed. Hij is trots op de grote hoeveelheid vrijwilligers die meehelpt. De lokale bakker uit Gorredijk bakt bijvoorbeeld alle broden voor de spelers.

Timo Jepkema neemt een kijkje in De Veenhoop

Ontbijt

De selecties van de vier landen eten op verschillende tijden. Vanwege de wedstrijdtijden kan het bijvoorbeeld zijn dat de ene ploeg om 06.00 uur wil ontbijten en een ander land pas om 10.00 uur aan tafel schuift.

Foto: Omrop Fryslân, Timo Jepkema

Het ontbijt kan beginnen

Oranje in de kwartfinale

Het Nederlandse korfbalteam is de grote favoriet voor de Europese titel. Woensdagavond speelt Oranje in Leeuwarden de kwartfinale tegen Tsjechië.

Het EK korfbal vindt plaats van zaterdag 13 oktober tot en met zondag 21 oktober. De wedstrijden worden gespeeld in Drachten, Leeuwarden, Gorredijk en Heerenveen.

(Advertentie)
(Advertentie)