Voedselbank is nog altijd nodig, ook al is economische crisis voorbij

16 okt 2018 - 13:29

Het gaat beter met de wereld en met de economie, maar niet iedereen merkt dat. In Nederland zijn nog altijd veel mensen aangewezen op de Voedselbank, zodat ze een maaltijd op tafel kunnen zetten.

Foto: Omrop Fryslân

Het is deze dinsdag 'Wereldvoedseldag' en woensdag is het 'Wereldarmoededag'. De Voedselbanken hebben deze week daarom uitgeroepen tot week van de Voedselbank. Daarmee willen ze de drempel verlagen, want mensen hoeven zich niet te schamen als ze naar de Voedselbank gaan.

In Dachten is het nog altijd druk bij de Voedselbank. "We kunnen alle steun gebruiken," zegt Pieter Offringa van de Voedselbank. "We zijn nog nodig, we merken overal wel dat de crisis voorbij is, maar we zijn er slechts een beetje in klanten op achteruit gegaan, niet veel. Hier komen vaak mensen die diep in de schulden zitten en daar zijn ze niet direct uit. Ze komen voor langere tijd hier."

Foto: Omrop Fryslân

Actieweek

Deze actieweek vindt Offringa een goed idee. "We willen de mensen meer in contact brengen met het werk. Er is nog wel huiver om bij ons aan te kloppen. Nu kunnen ze eens binnenkijken."

De Voedselbank heeft 175 klanten die elke week uit de gemeente Smallingerland komen. De producten komen voor een derde deel bij landelijke multinationals vandaan, weer ruim een derde komt elke dag van supermarkten en het laatste derde deel komt van acties van kerken en sportverenigingen. Ze hebben goed contact met de leveranciers. "Als ze spul voedsel hebben, weten ze ons te vinden."

Open huis

Komende zaterdag is er open huis bij de Voedselbank tussen 11.00 en 15.00 uur.

(advertinsje)
(advertinsje)