Twan Huys: de partijen zouden oorspronkelijk wel met elkaar om tafel

15 okt 2018 - 22:57

Presentator Twan Huys heeft aan het begin van de uitzending van RTL Late Night maandagavond de situatie tussen hem, Jenny Douwes en Jerry Afriyie uitgelegd. Er was ophef ontstaan nadat Douwes afgelopen vrijdag weigerde om aan tafel in gesprek te gaan met Afriyie, omdat dat volgens haar tegen de afspraken inging. In het weekend kwam zowel Göran Sluiter, de advocaat van Afriyie, als Wim Anker, die Douwes vertegenwoordigt, met een reactie.

Foto: ANP

Volgens presentator Huys was het de bedoeling dat beide hoofdrolspelers met elkaar in gesprek zouden gaan. "Onze redactie heeft weken geleden heldere afspraken gemaakt met beide partijen. Vlak voor de uitzending bleek dat Jenny Douwes niet met Jerry Afriyie aan tafel wilde zitten." Nadat de redactie dat doorkreeg, hebben ze geprobeerd om een oplossing te vinden waar beide partijen zich in konden vinden, en waarmee er nog steeds een gesprek kon zijn.

"Uiteindelijk hebben we aan Jenny toegezegd dat ze alleen aan tafel kon komen te zitten." Afriyie zou dan in het publiek zitten. Maar tijdens een reclameblok werd duidelijk dat Afriyie daar niet mee akkoord wilde gaan. "Achteraf gezien hadden we vast moeten houden aan de oorspronkelijke afspraken, en niet mee moeten gaan in de nieuwe eisen van de partijen", zo zei Huys.

(advertinsje)
(advertinsje)