Haulerwijkster doet eigen speurtocht naar moordenaar Fokko Werkman

15 okt 2018 - 20:05

De moord op kroegbaas Fokko Werkman uit Haule is inmiddels alweer 15 jaar geleden. De zaak houdt Popke Akkerman nog altijd in z'n greep. Een dag na de moord stond er een man bij Akkerman voor de deur. Hij noemde de naam van de mogelijke moordenaar. Die naam heeft Akkerman onthouden, maar wie bij hem aan de deur stond? Daar is hij nooit achter gekomen.

Akkerman heeft vaak over de zaak nagedacht, maar ging ervan uit dat de politie de dader wel zou vinden. Niks bleek minder waar. Omdat Akkerman het niet kan aanzien dat de moordenaar nog vrij rondloopt, is hij twee jaar geleden zelf een zoektocht begonnen. Zijn kompaan Marten ten Hoor helpt hem daarbij, omdat hij Fokke Werkman goed kende en vaak bij hem in z'n kroeg kwam.

Foto: Omrop Fryslân

De moord op Fokko Werkman

Fokko Werkman was de baas van café De Turfsteker in Haule. Op zondag 12 oktober 2003 werd hij dood gevonden op de vloer in zijn woning in Haule. Hij lag op zijn rug naast de bank. Bij zijn hoofd een grote plas bloed. Uitgebreid onderzoek en tips over de moord leverden door de jaren heen niks op.

Dichterbij de dader

De politie is ervan overtuigd dat de dader uit de buurt komt, maar kan de zaak niet oplossen. Het is een cold case-zaak geworden, al betekent dat volgens Akkerman niet dat er nu nog onderzoek naar wordt gedaan.

Toen de zaak van Marianne Vaatstra was opgelost, dacht Akkerman: 'dit moet ook kunnen bij Fokko Werkman'. Popke Akkerman heeft contact gezocht met de politie en het coldcaseteam, maar zij zitten volgens hem niet op zijn hulp te wachten. Toch denkt hij iedere dag aan de zaak en komt hij steeds dichterbij de dader. "Ik weet niet of ik hem volgende week vind, maar misschien morgen wel, als ik nieuwe tips krijg."

Als er mensen zijn die nog wat te binnen schiet, dan wil Akkerman dat graag weten. Op zijn e-mailadres popkeakkerman@gmail.com kunnen mensen hem mailen met tips over de zaak. Bovendien heeft hij ook 5000 euro extra beloning ingezameld voor de gouden tip. Dit bedrag komt bovenop de 10.000 euro die justitie beschikbaar heeft gesteld.

(Advertentie)
(Advertentie)