SC Heerenveen tegen Ajax is 'Wedstriid fan de wike'

15 okt 2018 - 17:35

De eredivisiewedstrijd van SC Heerenveen, thuis tegen Ajax, is de 'Wedstriid fan de wike' bij Omrop Fryslân. Zaterdagavond komt de nummer twee van Nederland op bezoek in het Abe Lenstra Stadion.

Foto: Omrop Fryslân

De Heerenveners willen de dikke overwinning uit bij De Graafschap (5-0) graag een vervolg geven tegen Ajax. Gezien de historie wordt dat een hele moeilijke opgave. "De laatste keer dat SC Heerenveen thuis van Ajax won, is tien jaar geleden", vertelt sportverslaggever Andor Faber.

"Maar bij Ajax zijn ook wat problemen. Zo is het maar afwachten of Hakim Ziyech wel meedoet, omdat hij vorige week geblesseerd uitviel. En er staat druk op de Amsterdammers. De achterstand op koploper PSV is al vijf punten en dus kunnen ze zich geen misser meer permitteren." Om 20.45 uur is aftrap in het Abe Lenstra Stadion.

Omrop Fryslân heeft de 'Wedstriid fan de wike'. Iedere week staat op radio, televisie en online een bijzondere sportwedstrijd centraal. Van korfbal tot amateurvoetbal en van betaald voetbal tot shorttrack: alles komt voorbij. Er wordt in de aanloop extra aandacht aan de wedstrijd besteed, die verkozen is tot 'Wedstriid fan de wike'. De uiteindelijke grande finale, de wedstrijd zelf, is online te volgen op Omropfryslân.nl en in de Omrop-app. Soms live en anders als samenvatting terug te zien.

(Advertentie)
(Advertentie)