Nederlandse volleybalvrouwen bereiken halve finale WK na winst op Verenigde Staten

15 okt 2018 - 17:50

Volleybalster Marrit Jasper uit Sneek heeft met het Nederlandse volleybalteam de halve finale bereikt op het wereldkampioenschap volleybal in Japan. Nederland won maandag met 3-2 van de Verenigde Staten, na een 2-0 achterstand in sets. Het is de eerste keer dat Nederland bij de beste vier landen zit op een WK.

Marrit Jasper is de twadde fan links - Foto: www.orange-pictures.nl

Oranje vloog uit de startblokken en nam in de eerste set een ruime voorsprong. De VS kwam echter sterk terug en dat zorgde voor een spannend slot van de eerste set. Nederland kreeg maar liefst zes setpunten, maar het waren de Amerikanen die toch nog de set pakten in 32-30. Nederland leek aangeslagen door het setverlies en verloor de tweede set in 25-15.

De Nederlandse vrouwen richtten zich in de derde set weer op en pakten die in 25-22. Ook in de vierde set nam Oranje een vroege voorsprong en gaf deze niet meer uit handen (25-15), zodat een vijfde de set de beslissing moest brengen.

Daarin nam Nederland opnieuw vroeg een voorsprong en stelde de zege eenvoudig veilig in 15-9. Nog niet eerder bereikte Nederland de halve finale op een WK.

Final Six

De Final Six zijn twee poules van drie teams. De beste twee gaan door naar de halve finale. Nederland zit in een poule met de VS en China. Door het verlies van de Verenigde Staten tegen zowel China als Nederland, zijn die laatste twee landen al zeker van de halve finale. Nederland en China spelen dinsdag om de groepswinst. In de andere poule strijden Italië, Servië en Japan om de twee andere plekken in de halve finale.

Trefwoorden: 
Marrit Jasper volleybal
(advertinsje)
(advertinsje)