Wim Anker: "Reactie Twan Huys in RTL Late Night onjuist"

14 okt 2018 - 19:38

Advocaat Wim Anker is niet blij met het optreden van RTL Late Night-presentator Twan Huys tijdens de uitzending afgelopen vrijdagavond. Anker en zijn cliënte Jenny Douwes uit Drachten zaten bij de talkshow, vanwege de rechtszaak omtrent de A7-blokkade, waar Douwes het boegbeeld van is. Het optreden van Douwes, Anker en Huys zorgde voor de nodige oproer.

Wim Anker en Jenny Douwes - Foto: RTL

Overvallen

Tijdens de uitzending werden Wim Anker en Jenny Douwes overvallen door een mededeling, die presentator Twan Huys deed. Hij had de voorman van Kick Out Zwarte Piet, Jerry Afriyie namelijk ook aan tafel uitgenodigd. Volgens Douwes was dat niet de afspraak en dus weigerde Douwes met Afriyie in gesprek te gaan. Huys reageerde daarop door te verklaren dat het wel de afspraak was dat alle partijen aan tafel zouden zitten.

Onterecht en teleurstellend

Volgens Anker en Douwes is dat een leugen. Anker vindt dan ook dat Huys had moeten zeggen dat er bij de voorbereiding van de RTL Late Night-uitzending miscommunicatie had plaatsgevonden, in plaats van Douwes en Anker te verwijten dat ze niet met de KOZP-voorman wilden praten. Anker noemt op de website zijn van advocatenkantoor de gang van zaken bij RTL Late Night "onterecht en teleurstellend."

"Jenny Douwes schond afspraken"

Volgens de advocaat van Jerry Afriyie, Goran Sluiter, was het niet RTL Late Night die afspraken verzuimde, maar Jenny Douwes zelf. Dat schrijft Sluiter op de website van BNNVara. Volgens Sluiter is met zowel hem en Afriyie als Anker en Douwes afgesproken dat beide partijen zouden aanschuiven.

Sluiter is niet blij dat RTL Late Night "aan de grillen van Jenny Douwes" heeft toegegeven. Hij vindt dat afspraken hierdoor verzuimd zijn en dat Douwes hierdoor de gelegenheid kreeg om de inhoud van de uitzending te "dicteren."

(Advertentie)
(Advertentie)