Nederland wint ook tweede duel op EK korfbal met gemak

14 okt 2018 - 17:12

Op het Europees kampioenschap korfbal in Fryslân heeft de Nederlandse ploeg ook de tweede wedstrijd met een ruim verschil in punten gewonnen. In sportcentrum Kortezwaag in Gorredijk werd Engeland zondag met 31-10 verslagen. Op voorhand is Nederland de topfavoriet voor de Europese titel. Oranje won ook de zes eerdere edities.

Foto: Omrop Fryslân, Freark Wijma

Team NL en Engeland gingen aan het begin van de wedstrijd gelijk op, maar daarna liep Nederland snel uit en stond Nederland tijdens de rust al met 17-6 voor. Na de pauze bouwde Nederland die voorsprong verder uit naar de 31-10 eindstand.

Oranje heeft twee spelers met een Friese link. Gorredijkster Erwin Zwart van LDODK, die in 2014 en 2016 ook al Europees kampioen werd, en LDODK-speelster Marjolijn Kroon behoren tot de twaalfkoppige selectie van bondscoach Wim Scholtmeijer. Erwin Zwart scoorde twee keer, Marjolijn Kroon drie keer.

Stunt

Duitsland zorgde zondagmiddag voor de eerste grote verrassing op dit toernooi, door met 20-18 van favoriet België te winnen. Door het verlies van België zou Duitsland woensdag in de kwartfinale al de tegenstander voor de Nederlandse ploeg kunnen worden.

Nederland speelt maandag in Drachten de laatste groepswedstrijd tegen Polen.

Verrassend verlies België

Bondscoach Wim Scholtmeijer

Erwin Zwart

Fryslân is van zaterdag 13 tot en met zondag 21 oktober het decor van het Europees kampioenschap korfbal. Het EK wordt in onze provincie gespeeld, omdat het in 2018 honderd jaar geleden is dat korfbal in Fryslân werd geïntroduceerd. De wedstrijden worden gespeeld in sportcentrum Kortezwaag in Gorredijk, de Snij Noordhal in Drachten, sporthal Kalverdijkje in Leeuwarden en Sportstad Heerenveen.

Trefwoorden: 
korfbal EK
(Advertentie)
(Advertentie)