SC Cambuur onderuit bij Sparta Rotterdam

14 okt 2018 - 16:54

Sportclub Cambuur heeft zondagmiddag in de Keukenkampioen-divisie verloren van Sparta. In Rotterdam won de thuisploeg 3-0. Het was het derde competitieduel op rij, dat de ploeg van trainer René Hake verloor.

Trainer René Hake: "80 minuten niet thuis gegeven"

Cambuur begon niet goed aan de wedstrijd. De club kwam al na zeven minuten op achterstand door een eigen doelpunt van verdediger David Sambissa, na een schot van Lars Veldwijk. Sambissa raakte bij de actie geblesseerd, moest het veld verlaten en werd vervangen door Omar El Baad. Cambuur kreeg gedurende de tweede helft meer kansen via onder andere Nigel Robertha, maar tot een goal kwam het niet. Sparta zette aan het eind van de eerste helft aan en scoorde wel. Lars Veldwijk maakte de 2-0 uit een penalty: Kevin Schindler haalde Ilias Alhaft onderuit, waarna Veldwijk vanaf 11 meter mocht aanleggen en de bal tussen de palen schoot.

Tweede helft

Na de rust kwam Cambuur er niet meer aan te pas. De Leeuwarders konden op geen enkele wijze de 2-0 achterstand ombuigen. Veldwijk bleef gevaarlijk voor Sparta, maar keeper Xavier Mous van Cambuur zorgde er lange tijd voor dat Sparta de score niet verder opvoerde. Toch werd het nog 3-0 na een goal van Mohamed Rayhi en was de wedstrijd definitief gespeeld. Het is al het derde verlies op rij voor Cambuur.

Foto: www.orange-pictures.nl

Sparta Rotterdam - SC Cambuur 3-0 (2-0) 7. David Sambissa (ed.) 1-0, 42. Lars Veldwijk 2-0, 76. Mohamed Rayhi 3-0.

Opstelling SC Cambuur: Mous; Van Wermeskerken, Mbende, Schilder, Sambissa (12. El Baad); Calor (61. Rossi), Schindler, Boerlage; Mathieu, Conraad (74. Kallon), Robertha.

Trefwoorden: 
SC Cambuur voetbal
(Advertentie)
(Advertentie)