Dokkumer band opgepikt door Britse pers

14 okt 2018 - 09:07

De Dokkumer band The Homesick is door de Britse krant The Guardian opgepikt als band om in de gaten te houden. Het muzikale trio van Elias Elgerma, Erik Woudwijk en Jaap van der Velde wordt door de krant omschreven als een excentrieke groep met een goed gevoel voor humor.

Foto: The Homesick (Facebook)

The Homesick timmert al een redelijke tijd internationaal aan de weg. De band is op dit moment op tournee in Scandinavië, en heeft onder andere optredens gedaan in Aarhus en Malmö. De tour gaat de komende weken verder in Engeland, waar de band onder andere in London, Leeds en Manchester zal optreden.

The Guardian omschrijft de Friese band als provinciale provocateurs uit "the unlikely rock'n'roll hotbed of Dokkum." Over het debuutalbum Youth Hunt dat vorig jaar uitkwam schrijft de krant: "Het brandt met hoekige gitaren, en zorg voor een millennial update van de Pink Flag-tijd van de band Wire, maar dan wel met een gezonde dosis humor."

The Homesick werd in 2013 opgericht door Elias Elgerma, Erik Woudwijk en Jaap van der Velde uit Dokkum. De drie muzikanten spelen muziek in het genre 'noisepop'. De band werd in 2013 op een muziekwedstrijd opgepikt door Subroutine Records, waarna ze in 2014 hun officiële debuut EP Twst Yr Wrists uitbrachten. In 2017 volgde daarop het debuutalbum Youth Hunt, dat voor een groot gedeelte door de bandleden zelf is geproduceerd en opgenomen.

De Dokkumer band heeft al meerder tournees door Europa gedaan, en stond onder andere in het voorprogramma van de Britse band Franz Ferdinand.

Trefwoorden: 
muziek The Homesick
(advertinsje)
(advertinsje)