ONS Sneek-spits Yumé Ramos na een jaar van blessures nu terug

13 okt 2018 - 20:33

Yumé Ramos is een van de beste spitsen van het Nederlandse amateurvoetbal. In ieder geval in het Noorden. Hij speelt nu al voor het vierde seizoen bij ONS Sneek. Vorig jaar raakte hij zwaar geblesseerd, maar de doelpuntenmachine is terug.

Potentieel heeft ONS Sneek de beste aanval van de derde divisie. Met Martijn Barto en Ramos hebben ze twee topspitsen en met Curty Gonzales en Genridge Prijor echte smaakmakers. Barto is op dit moment geblesseerd en Ramos is niet altijd zeker van een basisplek dit seizoen. En dat terwijl hij nog maar net weer helemaal fit is.

Vorig seizoen had hij een zware kruisbandblessure. "Ik merk dan ook dat ik er nog niet helemaal ben. Op training gaat het goed, maar bij zo'n blessure duurt het even voordat je terug bent op je oude niveau."

ONS verrassing van het seizoen?

Normaal gesproken heeft ONS Sneek een van de laagste budgets van de derde divisie en dus is het logisch dat ze tegen degradatie moeten spelen. Maar op papier heeft ONS een ploeg die dit seizoen misschien wel kan uitgroeien tot de verrassing van het seizoen.

"Op papier zou je kunnen zeggen: je kunt meedoen met de bovenste vijf. Maar we hebben nog te veel blessures, momenteel."

Ramos speelde voor Alcides, WKE en ONS Sneek. Maar ook bij Spakenburg. Het betaalde voetbal heeft hij nooit gehaald. Toch kon hij naar PEC Zwolle.

"Daar heb ik wel spijt van. Ik koos toen voor Spakenburg. Ook omdat ik een maatschappelijke carrière heb en PEC toen op het punt stond om te promoveren naar de eredivisie. Dan was de stap wel heel groot geweest. Maar nu weet ik nooit hoever ik had kunnen komen."

Foto: Dijksfotografie

Yumé Ramos

Leeftijd: 31 jaar

Geboren in: Groningen

Opgegroeid in: Giethoorn

Woonplaats: Winsum (Groningen)

2007-2009 Alcides

2009-2010 Olde Veste

2010-2012 Alcides

2012-2013 Spakenburg

2013-2015 WKE

2015-heden ONS Snits

Trefwoorden: 
ONS Sneek Yumé Ramos
(advertinsje)