Bijzondere werken van het Rijksmuseum hangen in Harlingen

13 okt 2018 - 13:00

Normaliter moeten wij er ten minste een uur voor in de auto zitten, maar sinds kort is er werk uit het Amsterdamse Rijksmuseum in Harlingen te zien. In totaal 37 schilderijen van het Rijksmuseum hangen de komende periode in het Hannemahús in de stad. Van 14 oktober tot en met 4 februari is daar de tentoonstelling 'Lage Landen' te zien. In de tentoonstelling zijn schilderijen van het Nederlandse landschap door de eeuwen heen te zien. Het is de eerste tentoonstelling in een serie van vier.

Foto: Omrop Fryslân

Directeur Hugo ter Avest is in zijn eigen woorden 'apetrots' op het binnenhalen van de schilderijen van het Rijksmuseum. Met name omdat het Rijksmuseum niet vaak soortgelijke stukken beschikbaar stelt aan de kleinere musea, zoals het Hannemahús. Het gaat onder andere om werk van Israels, Roelofs en Van Ruisdael.

Ter Avest hoopt dat de tentoonstelling 8.000 bezoekers zal trekken.

Direkteur Hugo ter Avest - Foto: Omrop Fryslân

Met het opzetten van de tentoonstelling is er samengewerkt met musea uit Hoorn, Gouda, Zutphen en Bergen op zoom. Daardoor is het ook gelukt om de schilderijen van het Rijksmuseum naar Harlingen te brengen. Het Hannemahús is het gemeentemuseum in Harlingen.

(Advertentie)
(Advertentie)