Cambuur mist Maulun en Ciganiks tegen Sparta

12 okt 2018 - 17:45

SC Cambuur kan in de wedstrijd tegen Sparta geen beroep doen op Robin Maulun en Andrejs Ciganiks. Maar verder kan trainer René Hake beschikken over een fitte selectie. De Leeuwarders gaan zondagmiddag op bezoek bij de Rotterdammers.

Maulun heeft nog te veel last van een knieblessure. De Franse middenvelder heeft donderdag een deel van de training met de groep meegedaan, maar daar gaf zijn knie een reactie op. Daarom is Maulun niet inzetbaar tegen Sparta.

Ciganiks is opgeroepen voor Letland onder de 21 jaar. Hij speelt dit weekend een interland. Ook Sparta mist meerdere spelers door interlandverplichtingen.

Bij de Leeuwarders keert Matthew Steenvoorden terug. Hij is weken uit de roulatie geweest met een gekneusde voet, maar de verdediger is op de weg terug. Dinsdag heeft Steenvoorden één helft meegedaan in de oefenwedstrijd tegen AZ, die met 1-0 verloren ging.

Robin Maulun is nog niet fit genoeg - Foto: www.dijksfotografie.nl

Tuurlijk werkt zo'n nederlaag door.

Cambuurtrainer René Hake over de nederlaag tegen FC Dordrecht

Het verlies tegen hekkensluiter FC Dordrecht heeft deze week nog wel z'n sporen nagelaten bij de Cambuurselectie. "Tuurlijk werkt zo'n nederlaag door", vertelt Hake. "Na de laatste wedstrijden mag je spreken van een kleine terugval."

Deze weken zijn er gesprekken geweest met de spelers en volgens Hake is daar ook behoorlijk fel getraind de afgelopen dagen. "De vertaling moet nu plaatsvinden naar het veld."

Over de opstelling wilde de Cambuurtrainer vrijdag nog niets zeggen.

De wedstrijd van SC Cambuur uit tegen Sparta is te volgen in Snein op Fryslân op Omrop Fryslân Radio. De aftrap is om 14.30 uur. Commentator vanaf Het Kasteel is Andor Faber.

(advertinsje)