Ook Leeuwarden in actie voor meer plaatsen op woonwagenkamp

12 okt 2018 - 07:42

'Wij komen op voor onze rechten, voor meer staanplaatsen.' Het eerste spandoek hangt al op een woonwagen aan de Boornstraat in Leeuwarden. In het hele land komen woonwagenbewoners in actie om een einde te maken aan het uitsterfbeleid van de plekken voor woonwagens. Op meerdere plaatsen zijn stukken land in gebruik genomen voor woonwagens.

Foto: Jessica Gatsonides

Verslaggever Bauke Deelstra in de Wielenpôlle.

In Leeuwarden zijn kampbewoners dat ook van plan, geeft Jessica Gatsonides aan. "We zijn dat met z'n allen van plan op het kamp. Er is al een groepsapp voor aangemaakt, waarin wordt overlegd waar we het gaan doen."

Ik zou kruipend teruggaan

Marietje Gatsonides

In rijtjeswoningen in de Wielenpôlle, vlakbij het woonwagenkamp aan de Boornstraat, wonen meerdere mensen die naar het kamp willen. Maria Wolters is er één van en ze legt uit waarom ze terug wil naar het kamp waar ze is opgegroeid. "We zijn het zo gewend, familie onder elkaar en iedereen staat er voor elkaar." Marietje Gatsonides bevestigt dat: "Ik zou kruipend teruggaan naar het kamp, daar heb ik wel pijnlijke handen en voeten voor over."

Er moet meer ruimte komen voor woonwagenbewoners. Dat vinden kampbewoners en mensen die zich er graag willen vestigen. In Drachtstercompagnie is daarom deze week al een plek illegaal bezet door woonwagens. Zoiets staat ook in Leeuwarden te gebeuren.

Trefwoorden: 
Leeuwarden woonwagenkamp
(advertinsje)