Gemeenten Noardeast-Fryslân pakken drugscriminaliteit strenger aan

11 okt 2018 - 17:24

Gemeenten in Noardeast Fryslân willen voortaan strenger optreden tegen drugsoverlast. De burgemeesters hebben de regels aangescherpt. Ze krijgen zo de mogelijkheid om bijvoorbeeld huizen of andere publiek toegankelijke gebouwen te sluiten, als er sprake is van drugshandel. "Zo kunnen wij als politie en gemeenten beter optreden tegen drugscriminaliteit in de omgeving", zegt burgemeester Bilker van Kollumerland.

Foto: Public Domain Pictures

De gemeenten Achtkarspelen, Tytsjerksteradiel, Dantumadiel, Dongeradeel, Ferwerderadiel en Kollumerland worden steeds vaker geconfronteerd met drugscriminaliteit. Burgemeester Jeroen Gebben van Tytsjerksteradiel: "In regionaal verband hebben wij afspraken met elkaar gemaakt over het bestrijden van drugshandel en illegale hennepteelt in woningen en andere lokalen. Wij zetten in op het doorbreken van de georganiseerde drugscriminaliteit door harder op te treden tegen illegale verkooppunten en hennepplantages."

De aangescherpte regels houden onder andere in dat bij een eerste overtreding meteen een sanctie volgt. Dat was eerder bij de tweede overtreding.

(Advertentie)
(Advertentie)