"Fryslân moet regenboogprovincie worden"

11 okt 2018 - 16:01

Fryslân moet een regenboogprovincie worden. Dat vinden de Statenfracties van de PvdA, D66, Partij voor de Dieren, SP en GroenLinks. Fryslân is de enige provincie waar donderdag de vlag niet uit is ter gelegenheid van Coming Out Day, de internationale dag voor acceptatie van lesbiennes, homoseksuelen, biseksuelen en transgenders.

Foto: Shutterstock.com

Dat komt omdat Provinciale Staten twee jaar geleden hebben besloten om niet bij het initiatief aan te sluiten om een regenboogprovincie te worden. De Statenfracties die zich er nu sterk voor maken om dat te veranderen, krijgen steun van verschillende gemeenteraadsfracties.

Regenbooggemeenten

Alleen Leeuwarden, Súdwest-Fryslân en Heerenveen zijn regenbooggemeenten. Zij geven voorlichting over discriminatie op het gebied van seksuele geaardheid en identiteit.

De Statenfracties die willen dat Fryslân ook een regenboogprovincie wordt, komen met een petitie. Volgens hen heeft het geen zin om weer een motie in te dienen, omdat de samenstelling van de Staten niet is veranderd. De uitkomst zou dan weer hetzelfde zijn.

(Advertentie)
(Advertentie)