Bijzondere flessenpost begint aan nieuw avontuur

11 okt 2018 - 15:09

Er wordt een nieuw hoofdstuk toegevoegd aan het flessenpostverhaal van Atze Boelens uit groep 8 van basisschool De Súdwester in Sneek. Hij vond vorige week een fles met een boodschap uit Engeland. En nu neemt klasgenootje Jaden de fles mee naar Afrika. "Ik gooi hem in het water bij Swaziland!", vertelde hij in het programma De Middei fan Fryslân.

Atze was vorige week met zijn school op kamp op Schiermonnikoog, toen hij de bijzondere vondst deed. Het ging om een fles uit Engeland, met een briefje erin. Op dat briefje stond het verhaal van Engelsman Henry Christopher Beaney, die op 23 augustus op 49-jarige leeftijd overleed. De flessenpost werd meegenomen naar Sneek, waar de kinderen contact zochten met de familie van Beaney. Toen bleek dat de overleden briefschrijver graag meer had willen reizen. En zijn droom wordt nu werkelijkheid.

Dit is te mooi om voor onszelf te houden.

Meester Jeroen de Vries
Flessepost Skiermûntseach - Foto: Jeroen de Vries

Symbolisch op reis

De fles wordt door klasgenootje Jaden meegenomen naar Swaziland in Afrika. Daar zal Jaden de fles opnieuw in het water gooien. Zo gaat Beaney symbolisch op reis over de wereld. "Dit is te mooi om voor onszelf te houden", vertelt meester Jeroen de Vries. "Dit is waar je van droomt als je over het strand loopt."

Groep 8 van De Súdwester was in de uitzending

(advertinsje)
(advertinsje)