Restaurant Koriander levert Michelinster in: "Willen meer op onszelf"

11 okt 2018 - 08:35

Topkok Jan Gaastra van restaurant Koriander in Drachten zegt dat hij zijn Michelinster wil inleveren. De voordelen wegen niet langer op tegen de nadelen, zegt de 59-jarige Gaastra. Hij kreeg de ster 20 jaar geleden.

Restaurant Koriander leveret Michelinstjer yn

De verwachtingen van klanten zijn vaak te hoog en voor sommige mensen is de ster juist een drempel omdat ze denken dat het restaurant te duur is. Gaastra heeft al plannen om in Zuidoost-Friesland een Bed & Breakfast met een laagdrempelig restaurant te beginnen. "Daar willen we gewoon onze gasten ouderwets in de watten leggen met een lekker maal zonder poespas."

"Wij willen meer op onszelf zijn en daarom willen wij straks een kleinere kaart. Door de prijzen iets naar beneden te brengen, hoop ik dat er meer nieuwe mensen bij komen. Op deze manier geef je andere mensen ook een kans om langs te komen."

Verbaasde reacties

Bij Michelin zijn ze verbaasd over het verzoek van Gaastra. Ze zeggen er wel bij dat een restaurant niet zelf zijn ster in kan leveren. "Die beoordeling ligt bij ons, al hebben we er begrip voor als een chef om gegronde redenen een andere weg wil inslaan."

Topkok Jan Gaastra

Foto: Omrop Fryslân, Gerrit de Boer
(Advertentie)
(Advertentie)