Zeewier is de vleesvervanger van de toekomst

10 okt 2018 - 19:56

Zeewier als pasta, zeewier in koekjes of gehaktballetjes. Zeewier is het alternatief voor vlees. Bij de hogeschool Van Hall Larenstein in Leeuwarden wordt er mee geëxperimenteerd. De hogeschool doet het plankton- en zeewierexperiment met scholen in Ierland en Frankrijk. Het wordt gesubsidieerd door het Erasmusproject.

Het doel is dat zeewier een gewoon onderdeel van ons dagelijks voedsel wordt. Als vleesvervanger is het erg geschikt, want het heeft dezelfde waardevolle stoffen: ijzer en eiwit. Maar het is veel milieuvriendelijker te produceren dan vlees.

Het is deze woensdag de dag van de duurzaamheid, en daarom werd er eten gemaakt met zeewier. In de kantine van de school was een klein keukentje en een restaurantje gemaakt.

'Gehaktballetjes' met zeewier - Foto: OF

Karen Bies was bij Van Hall

(advertinsje)
(advertinsje)