Basketballer Michaels is na vijf jaar terug bij Aris: hij miste zijn zoon

David Michaels speelde drie jaar in Zuid-Korea, maar miste zijn zoon zo erg, dat hij nu weer terug is in Leeuwarden. Om te basketballen en om vader te zijn. Na het succesvolle seizoen van vijf jaar geleden is de Amerikaan terug bij Aris.
David Michaels werom by soan en Aris
Michaels is nu 28 jaar. Op zijn 22ste kwam hij na college naar Nederland om voor Aris te gaan spelen. Hij maakte het beste seizoen in de historie van de club mee. Aris haalde de finale en verloor die van Leiden.
"Het was een geweldig seizoen. Ik heb nog altijd contact met veel spelers uit die tijd. We hadden met Erik Braal een goede coach en ik heb een heel mooie tijd gehad."
© Dijksfotografie
Michaels werd vader in de periode dat hij in Leeuwarden was. Daarna ging hij naar Zuid-Korea om te basketballen. Hij heeft een Koreaanse moeder en zodoende kon hij daar met de Koreaanse nationaliteit spelen.
"Het was hard werken voor het geld en we moesten vaak trainen, maar ik ben daar echt beter geworden." Zijn zoon kwam ook naar Zuid-Korea, maar was vaak in Nederland. Daarom heeft Michaels ervoor gekozen naar Nederland terug te keren.

"Mijn zoon betekent alles voor me"

Hij woont in een appartementencomplex met andere spelers en pendelt op en neer tussen het huis van zijn zoon, die onder andere bij zijn opa en oma woont. "Hij is nu bijna vijf. Het is fantastisch om weer altijd bij hem te zijn. Het leven in Zuid-Korea was goed, maar hier heeft hij het net wat beter. Mijn zoon betekent alles voor me."