Volleybalsters onderuit, maar plek bij laatste zes is dichtbij op WK

Marrit Jasper en de Nederlandse volleybalvrouwen hebben woensdag op het WK in Japan voor het eerst een wedstrijd verloren. Brazilië was in een spannende vijfsetter te sterk (3-2). Ondanks het verlies is de ploeg van bondscoach Jamie Morrison dicht bij een plek in de Final Six.
Marrit Jasper © ANP
Het ging gelijk op in het Japanse Nagoya. Nederland won de eerste set (25-21) en Brazilië de tweede (25-18). Daarna kwam Oranje weer op voorsprong door de derde set te winnen (27-25). Het werd opnieuw gelijk, omdat de Brazilianen de vierde set binnensleepten (25-19).
Er moest een vijfde set aan te pas komen om een winnaar aan te wijzen. Die ging met duidelijke cijfers naar de Zuid-Amerikanen (15-7). Onder andere in de beslissende set kwam Jasper binnen de lijnen, maar de 22-jarige passer-loper uit Sneek kon het tij niet keren.

Achtste wedstrijd

Het was alweer de achtste wedstrijd voor de vrouwen op het WK. Eerder werden Japan, Duitsland, Mexico, Argentinië en Kameroen in de eerste groepsfase verslagen en wonnen ze in de tweede groepsfase van Puerto Rico en de Dominicaanse Republiek.