Friese Anke Dijkstra is haar trouwjurk kwijt

09 okt 2018 - 17:34

Stel je voor: vrijdag is jouw grote dag. Je bruiloft. Alles is eigenlijk klaar. De fotograaf heeft een leeg rolletje in z'n camera gestopt en heeft z'n vinger getraind om duizenden plaatjes te schieten. De uitjes, salade en paprika's zijn al gesneden voor het heerlijke diner voor de avond. De bruidsmeisjes hebben de jurkjes aan en de band heeft de hele week geoefend op je favoriete nummers.

Breidsjurk - Foto: Pxhere

Maar één ding is niet in orde. Want wat is voor de meeste vrouwen nu heel, heel, heel belangrijk op zo'n dag? Precies, de bruidsjurk! En laat die nu net kwijt zijn. Of kwijt... niet bezorgd in ieder geval.

Dat is er nu aan de hand bij Anke Dijkstra. Anke komt oorspronkelijk uit Stiens, maar woont nu in Amsterdam en zij heeft een groot probleem.

Anke Dijkstra is haar bruidsjurk kwijt

"Ik had de jurk online besteld uit Australië en die was begin september al aangekomen", vertelt ze. "Maar er gebeurde niet zoveel op de Track&Trace, dus besloot ik de klantenservice te bellen. De jurk was al vrijgegeven door de douane. Het zou dan nog maximaal 15 werkdagen moeten duren. Maar ik zag nog steeds niets veranderen op de Track&Trace."

"Toen ik PostNL weer aan de lijn had, zeiden ze dat ze niet wisten waar het pakket was. Iemand anders zei dat het het nog wel 30 dagen zou duren. Weer iemand anders zei dat de jurk afgelopen vrijdag bezorgd zou worden."

Anke werd dus van het kastje naar de muur gestuurd. Maar inmiddels komt haar bruiloft steeds dichterbij. Nu heeft Anke wel een reservejurk, maar ze wil natuurlijk haar speciale jurk uit Australië aan.

Toch goed nieuws voor Anke Dijkstra

Goed nieuws

Er lijkt toch nog hoop te zijn. Omrop Fryslân heeft contact gehad met Yvonne, die bij de backoffice van PostNL in Fryslân werkt. Yvonne was zo aardig om achter haar computer te duiken en ze zag dat een Friese collega zich even flink heeft ingezet voor Anke.

Die collega had heel goed nieuws: Ankes jurk uit Australië is terecht en wordt woensdag eindelijk bij de bruid bezorgd. Net op tijd voor de bruiloft dus.

(Advertentie)
(Advertentie)