Organisatie Charles Dickens Kerstmarkt rekent op 55.000 mensen

08 okt 2018 - 23:09

De organisatie van de Charles Dickens Kerstmarkt, die op 15 en 16 december plaatsvindt in Leeuwarden, rekent op een groot succes. De hotels in en om de stad zijn voor het grootste deel vol en meer dan 55.000 mensen hebben al toegezegd dat ze komen. Dat zeggen de organisatoren Sjouke Boschma en Bobby Veenstra.

Sjouke Boschma en Bobby Veenstra - Foto: Omrop Fryslân, Gerrit de Boer

Maandag was er in Zalen Schaaf een informatiebijeenkomst voor winkeliers, standhouders, figuranten en andere geïnteresseerden. Er kwamen zo'n 250 tot 300 mensen op af.

Veenstra zei dat van de ruim 100 tot 150 kraampjes die beschikbaar zijn op de markt al meer dan honderd zijn verhuurd. Volgens hem heeft het opzetten van arrangementen met hotels in de omgeving, wat eigenlijk het plan was van de organisatie, weinig nut, omdat de hotels voor het grootste deel al volgeboekt zijn.

Sjouke Boschma en Bobby Veenstra

Sjouke Boschma sprekt de seal ta - Foto: Omrop Fryslân, Gerrit de Boer

Veenstra is bij de organisatie verantwoordelijk voor het marktgedeelte en de kerstparade in de straten. Ook komen er drie horecapleinen. Boschma neemt het theaterdeel voor zijn rekening. Voor het grootste deel zijn dat 13 theatertenten op het Oldehoofsterkerkhof waar doorlopend voorstellingen zijn te zien. De toegang tot het festival is gratis. Voor de theatervoorstellingen moet wel entree worden betaald.

Veenstra is onder andere bekend van het festival Promised Land. Sjouke Boschma organiseerde de afgelopen twee jaar het Charles Dickens-festival in Lemmer. Daar zit hij nu niet meer in de organisatie, maar in Lemmer organiseren ze dit jaar in hetzelfde weekeinde als Leeuwarden ook weer een Dickens-festival, onder de naam Lemster Dickens Festijn.

(advertinsje)
(advertinsje)