Discotheek De Prins in Bolsward definitief gesloten vanwege waterschade

08 okt 2018 - 22:33

Discotheek De Prins in Bolsward sluit definitief de deuren. De schade van kapotgevroren waterleidingen begin dit jaar is gewoonweg te groot om verder te gaan, zegt uitbater Willem Adema van De Prins.

Foto: Omrop Fryslân, Wytse Vellinga

In maart knapten verschillende waterleidingen door de vorst. Dat zorgde er onder andere voor dat het geluids-isolatiemateriaal vol water kwam te zitten en dat het plafond naar beneden kwam. Alles schade herstellen, kost veel tijd en geld. En dat heeft Adema er niet voor over nu het bedrijf al zo lang dicht is.

Veel geld en energie

"Als je in de horeca een half jaar dicht bent geweest, is de loop er volledig uit. Dan de klanten weer terugkrijgen kost heel veel geld en energie", zegt Adema.

De horecaondernemer heeft naast De Prins ook het goedlopende Shooters in Leeuwarden. Twee en een half jaar geleden zag hij de kans om ook in Zuidwest-Fryslân aan de slag te gaan. "De vorige eigenaar zag het niet meer zitten. Het kon voor hem niet meer uit, maar ik wilde het graag proberen."

Foto: Omrop Fryslân, Wytse Vellinga

Het was niet eenvoudig het bedrijf op de rit te krijgen. "Het eerste jaar was gewoon heel zwaar. Dat heeft ons ook meer geld gekost dan het heeft opgeleverd. Maar het liep eigenlijk de laatste paar maanden heel lekker", zegt Adema. "En dat je dan door zoiets eigenlijk niet verder kan, is zonde."

Volgens Adema had hij zonder de waterschade graag verder gewild in Bolsward. Al was het alleen maar omdat er volgens hem in Zuidwest-Fryslân te weinig uitgaansgelegenheden zijn."

Verslaggever Wytse Vellinga nam een kijkje bij De Prins in Bolsward

Trefwoorden: 
Bolsward discotheek De Prins
(Advertentie)
(Advertentie)