Eerste wedstrijd Oranje op EK korfbal is 'Wedstriid fan de wike'

08 okt 2018 - 17:52

Het Europees kampioenschap korfbal heeft dit jaar een Fries tintje. Op vier plekken in de provincie worden er wedstrijden gespeeld. Het eerste duel van het Nederlandse team is zaterdag in Gorredijk. Het is de 'Wedstriid fan de Wike' by Omrop Fryslân.

Foto: Omrop Fryslân

Nederland speelt zaterdagavond om 20.00 uur de wedstrijd tegen Catalonië. Het is de openingswedstrijd van het EK.

"It bysûndere is dat alle wedstriden yn Fryslân binne. Earder wiene der al ris in pear wedstriden fan in EK yn Fryslân, mar net earder allegear", vertelt sportverslaggever Andor Faber.

Naast Gorredijk wordt er gespeeld in Heerenveen, Leeuwarden en Drachten. Er zit één Fries in de selectie van Oranje: Erwin Zwart.

Foto: Martin de Jong

Omrop Fryslân heeft voortaan de 'Wedstrijd van de week'. Iedere week staat op radio, televisie en online een bijzondere sportwedstrijd centraal. Van korfbal tot amateurvoetbal en van betaald voetbal tot shorttrack: alles komt voorbij. Er wordt in de aanloop extra aandacht gegeven aan de 'Wedstrijd van de week'. De uiteindelijke grande finale, de wedstrijd zelf, is online te volgen op Omropfryslan.nl en in de Omrop-app. Soms live en anders als samenvatting terug te kijken.

(advertinsje)
(advertinsje)