Bikkelrun in Leeuwarden groot succes

07 okt 2018 - 16:30

Zo'n 1600 deelnemers hebben zondagmiddag meegedaan aan de bikkel survivalrun in Leeuwarden. Gewoonlijk is het parcours bij de Groene Ster buiten Leeuwarden, mar vanwege Kulturele Haadstêd ging de route nu voor een groot gedeelte door de binnenstad. De start en finish was op het Zaailand. Er waren omlopen van 7 en van 12 kilometer. Naast de binnenstad moesten deelnemers door de Prinsentuin, het Rengerspark en het Leeuwarder bos.

Nederlands Kampioenschap middellange afstand

De bikkelrun was onderdeel van het Nederlands Kampioenschap middellange afstand van de Nederlandse Survival Bond. Bij de vrouwen won Lenneke van der Heide uit Heerenveen, die Sanne de Jonge uit Dronten meer dan een halve minuut voorbleef. Florence van Helten uit Tricht werd derde. Bij de mannen won Thom van Capellen uit Zwolle voor Kerst Wind uit Oosterzee. Ruben Dinkelman uit Lochem werd derde.

Organisatie zeer tevreden

Marcel Copini van de organisatie is zeer tevreden over de bikkelrun in de stad: "De Groene Ster is natuurlijk ook goed bereikbaar voor de mensen. Maar je zit hier middenin de stad, iedereen kon al dagenlang meegenieten van de opbouw. En bij de run vandaag krijg je zoveel aanloop, er komen zoveel meer mensen kijken. Dat is wel heel leuk voor de sport."

Marcel Copini van de organisatie van de survivalrun in Leeuwarden

Marcel Copini van de organisatie van de survivalrun in Leeuwarden
Trefwoorden: 
Leeuwarden Bikkelrun
(advertinsje)
(advertinsje)