Leraar van het jaar: Friese juf Petra Spithost is genomineerd

Juf Petra Spithost van de Burgerschool in Dokkum gaat op voor de titel van leraar van het jaar. Deze week kwam het bericht bij de school binnen dat de juf bij de laatste tien zit.
© Facebook Petra Spithost
Ze is zeer verrast en blij met de nominatie. Wat haar te wachten staat, weet ze nog niet precies, maar er moet een motivatiebrief en een filmpje worden gemaakt. En een vakjury zal ook kijken naar hoe ze werkt.
De Friezin bleef er nuchter onder. "We gaan het wel meemaken, het is in ieder geval fijn dat er nu wat aandacht is voor de doelgroep hoogbegaafdheid, want daar bestaan veel misverstanden over". Ze hoopt dat ze met haar nominatie een beetje te kunnen bijdragen aan het wegnemen van deze misvattingen.
Degene die wordt uitgekozen, krijgt de titel 'Ambassadeur van het (basis)onderwijs'. Wie haar heeft opgegeven, weet ze niet. Ze denkt de directeur met de kinderen.
Juf Petra Spithost
Juf Spithost geeft les op de Burgerschool aan kinderen met een hoog IQ. Ze is erg blij met haar leerlingen en noemt ze zelfs 'schatjes'. Ze is zeer betrokken bij haar leerlingen.
Het lesgeven aan 'hoogbegaafde' kinderen is anders dan lesgeven aan andere kinderen. Ze denken sneller en anders. Het kind wordt meer gevolgd in zijn of haar behoefte van onderwijs.
Juf Petra geeft les aan een groep van 12 leerlingen.
Op 26 januari wordt de leraar van het jaar gekozen op de Nederlandse Onderwijstentoonstelling.