Politici controleren in Spannum hoe gemeenschapsgeld wordt besteed

05 okt 2018 - 20:21

Een bus vol met bestuurders van gemeentes en de provincie bezocht vrijdag Spannum. Bestemming was het zomer-dorpshuis Boppeslach. Dat is eigenlijk niet het echte dorpshuis, maar een sportkantine. Zomers is het gebouw echter het centrum van heel Spannum. Met steun uit het Iepen Mienskipsfûns (14.400 euro) en de gemeente Waadhoeke (10.000 euro) kan de kantine binnenkort door vrijwilligers uitgebreid, opgeknapt en gasvrij worden gemaakt.

Caroline de Pee scoort in Spannum - Foto: Omrop Fryslân, René Koster

De commissie die het college positief adviseerde over de subsidies, maakte vrijdag een tocht langs een paar projecten waar geld voor gebruikt wordt.

Spannum liet trots zien wat ze precies zullen doen. De deelnemers konden verder zelf ervaren waar het dorp de accommodatie bij de kantine vooral voor gebruikt: korfbal, kaatsen en Jeu de Boules.

Sportieve politici

Wethouder Caroline de Pee van Waadhoeke en Statenlid Hetty Jansen lieten daarbij beide meteen een korfbaltreffer noteren. Daarnaast zetten de Spannumers de bestuurders aan het werk: zelf koffie en thee inschenken en oranjekoeken uitdelen. "Dat zijn wij hier zo gewend, ieder stroopt de eigen mouwen op!", vertelde Alie de Haan van de stichting Mei-inoar Spannum.

De bezoekers stapten na een uurtje, onder de indruk, de bus weer in: "Dit geld is goed besteed!"

Luister naar de reportage

Trefwoorden: 
Spannum Boppeslach
(Advertentie)
(Advertentie)