Oud-Heerenveen aanvaller maakt debuut in Duitse selectie

05 okt 2018 - 15:49

Mark Uth, de 27-jarige spits fan FC Schalke 04, die drie seizoenen speelde bij sc Heerenveen, heeft van bondscoach Joachim Löw een uitnodiging gekregen voor de wedstrijden tegen Oranje en Frankrijk in de Nations League.

Foto: Martin de Jong

Uth kwam in 2012 over van 1. FC Köln en tekende een contract voor drie jaar bij sc Heerenveen. Hier kon hij ene zeer goede indruk achterlaten, waarna hij de kans kreeg om weer terug naar Duitsland te verhuizen, om zich daar aan te sluiten bij TSG Hoffenheim. Bij deze club maakte hij vorig seizoen 14 doelpunten.

Zijn nieuwe club FC Schalke 04 heeft tot nu toe nog niet kunnen profiteren van de doelpunten van Uth, maar toch viel hij op bij de bondscoach. "Wij houden Mark al een tijdje in de gaten", zo vertelt Löw. "Hij is dynamisch, snel en altijd gevaarlijk voor de goal. Wij willen hem graag beter leren kennen."

Denzel Dumfries

Naast Uth mag ook oud-Heerenveenspeler Denzel Dumfries zich opmaken voor zijn debuut in het nationale team. De verdediger van PSV is voor het eerst opgeroepen om mee te spelen in het 'grote' Oranje.

Nations League

De Nations League is een nieuwe competitie van de UEFA waarmee wordt geprobeerd om de vriendschappelijke oefenwedstrijden tussen landenteams spannender te maken. Alle leden van de UEFA zijn ingedeeld in verschillende divisies, waarbij de sterke landen in de A-divisie zijn ingedeeld, terwijl de zwakkere landen bij elkaar in de C of D-divisie zijn ingedeeld.

In alle divisies worden groepswedstrijden gespeeld, als een soort minicompetitie. Duitsland, met Mark Uth, zit in dezelfde groep als Nederland, met onder andere oud-Heerenveenspeler Dumfries. De winnaar van deze minicompetitie speelt tegen de andere winnaars uit dezelfde groep voor een ticket voor het EK van 2020.

Trefwoorden: 
SC Heerenveen Mark Uth
(Advertentie)
(Advertentie)