Illegaal vuurwerk in brommers verstopt: 200 uren werkstraf

04 okt 2018 - 22:31

Voor het bezit van 240 stuks illegaal vuurwerk heeft een Drachtster donderdag een hoge werkstraf gekregen. De 50-jarige man moet in totaal 200 uren verplicht aan het werk. Een 21-jarige inwoner van Rinsumageest kreeg ook 60 uren werkstraf. Hij werd bij een verkeerscontrole aangehouden met nitraatbommen in de koffer van de auto.

De rjochtseal yn Ljouwert - Foto: Omrop Fryslân, Joris Kalma

De politie kwam in december 2016 na een tip bij de 50-jarige Drachtster aan de deur. De man had illegaal vuurwerk verstopt in twee brommers, in een centrifuge en onder een tuinset. Hij verklaarde ook nog dat hij tien pakken nitraatbommen aan minderjarigen had verkocht.

"Ik heb nooit vuurwerk"

De Rinsumageester werd enkele weken later bij een verkeerscontrole in Broeksterwâld aangehouden, omdat hij een verkeerd kenteken op zijn aanhangwagen had. Toen hij het goede nummerbord uit de kofferbak haalde, zagen de politieagenten de nitraatbommen liggen.

Ik was gelijk de Sjaak

De 21-jierrige ynwenner fan Rinsumageast

"Ik heb nooit vuurwerk", zo verklaarde de verdachte. "Ik heb het een keer gehad en ik was gelijk de Sjaak." De rechter hield bij de straf rekening met het feit dat de zaak al bijna twee jaar oud was."

Trefwoorden: 
rechtbank werkstraf vuurwerk
(advertinsje)
(advertinsje)