Egel moet kinderen helpen De Spitkeet te ontdekken

04 okt 2018 - 11:48

Stikelbaarch moat bern helpe De Spitkeet te ûntdekken

Eddy de Egel moet kinderen helpen om meer te leren over hoe het vroeger was in Openluchtmuseum De Spitkeet. Het verzonnen egeltje is vanaf vandaag te zien naast de wandelpaden in het park in Harkema.

Het initiatief komt van Pingo & Pet. Die hebben Eddy de Egel vaker ingezet, bijvoorbeeld in Earnewâld. Pingo & Pet zijn verantwoordelijk voor educatie in natuur en duurzaamheid. Het lesmateriaal lijkt een succes te zijn: voor de maand oktober zijn al tien groepen aangemeld.

Iepenloftmuseum De Spitkeet - Foto: Omrop Fryslân, Timo Jepkema

Bij Eddy de Egel zit een grote lichtblauwe rugzak met spullen om op speelse wijze te leren over de geschiedenis van de woningen die te vinden zijn in het themapark. De Spitkeet had wel educatiemateriaal, maar dat was veel meer gericht op net iets oudere kinderen. "Daarom moesten wij wat bedenken voor de kinderen die te jong zijn voor onze educatie," legt Simon Hoeksma van De Spitkeet uit.

De kinderen van groep 3/4 van OBS It Holdersnêst in Harkema heeft vandaag de primeur. Zij mogen als eersten de route lopen aan de hand van Eddy de Egel.

(Advertentie)
(Advertentie)