ROC Friese Poort zet met nieuw practoraat in op persoonsvorming leerlingen

04 okt 2018 - 11:26

Met het opzetten van het practoraat 'Mbo als werkplaats voor brede vorming', zet het ROC Friese Poort in op de persoonsvorming van haar leerlingen. "Want we leiden onze studenten niet alleen op voor een beroep, maar ook voor hun leven", zo zegt de school.

ROC Friese Poort - Foto: Omrop Fryslân, Joris Kalma

Docenten kunnen niet alle studenten in de klas de aandacht geven die ze nodig hebben. Het practoraat helpt docenten en studenten om na te denken over wat een geschikt moment is om even na te praten en inzicht te krijgen in wat er nu precies aan de hand is.

"De samenleving vraagt erom dat je doorzet en flexibel bent, maar wij denken dat onderwijs ook bedoeld is, om na te denken over waar je dat voor doet", zegt Koen Vos, die gisteren is geïnstalleerd als practor van de Friese Poort. Het nieuwe mbo-practoraat is het eerste in Fryslân en Flevoland.

Practor Koen Vos van ROC Friese Poort

"Het practoraat is ervoor bedoeld om jonge mensen te helpen te worden wie ze zijn. Alles moet tegenwoordig sneller en efficiënter. Wij willen studenten af een toe een pauzeknop gunnen, waardoor ze het leven beter aankunnen", zegt Vos.

(advertinsje)
(advertinsje)