Marrit Jasper op het WK Volleybal: "Iedereen is vrolijk en blij"

03 okt 2018 - 21:46

Volleybalster Marrit Jasper beleeft een succesvol wereldkampioenschap in Japan. Het Nederlandse team won tot nu toe alle vier wedstrijden en gaat aan de leiding in de poule. "Iedereen is vrolijk en blij. We hebben het heel leuk met elkaar, de sfeer zit er goed in en we hebben zin om te winnen", zegt de 22-jarige Jasper uit Sneek.

Marrit Jasper hier tweede van links - Foto: www.orange-pictures.nl

De speelsters hebben ook alle reden om blij te zijn: ze wonnen de eerste vier wedstrijden in het Japanse Yokohama. Tegen Duitsland werd het 3-1 en thuisland Japan, dat boven Nederland op de wereldranglijst staat (zesde en achtste), werd met 3-2 verslagen.

Jasper begint over het algemeen niet aan de wedstrijd, maar ze krijgt wel steeds meer minuten. "Tijdens de serve-wissel word ik tegen sterke tegenstanders nog wel eens ingezet en draai ik nog wel eens een verdedigend rondje mee."

Het is het beste niveau van de wereld.

Marrit Jasper over het WK

Jasper speelt als passer-loper. "Het is het beste niveau van de wereld", zegt ze. "Misschien wel sterker dan tijdens de Olympische Spelen. Het is mooi als je daar aan mee mag doen."

Marrit Jasper over haar rol in het team

Marrit Jasper heeft nummer 18 - Foto: www.orange-pictures.nl

De laatste twee wedstrijden waren een 'eitje'. Tegen Kameroen werd het 3-0 en woensdagochtend won Nederland van Argentinië met dezelfde cijfers. Marrit Jasper kwam woensdag halverwege de eerste set in het veld en speelde de wedstrijd uit.

Nederland staat met 11 punten uit vier wedstrijden bovenaan in de poule. De eerste vier teams gaan door naar de tweede ronde. Nederland is al zeker van een plekje bij de eerste vier.

Stand in poule A

1. Nederland 4-11
2. Japan 4-10
3. Duitsland 4-9
4. Mexico 4-3
5. Kameroen 4-3
6. Argentinië 4-0

Donderdag speelt Nederland haar laatste poulewedstrijd tegen Mexico, dat tot nu toe nog maar één keer won.

In de tweede ronde komt Nederland in een groep met acht landen. De beste drie van die groep gaan naar de Final Six, twee groepen met drie landen. Daarvan plaatsen de beste twee zich dan weer voor de halve finales.

"In de Nations League en de Grand Prix eindigden we steeds bij de eerste zes", zegt Jasper. "De Final Six moeten we dus kunnen halen. Daarna is het doel een medaille. Daar hebben we alle vertrouwen in."

Foto: www.orange-pictures.nl

Nederland speelt nu in de groepsfase in Yokohama. Daar zijn ook de wedstrijden vanaf de halve finale. "Dat is wel een voordeel. We kennen de omgeving hier nu. Het leven bestaat momenteel uit trainen, wedstrijd spelen en eten. Maar we weten hoe het hier is."

De Olympische Spelen zijn in 2020 ook in Japan. "Het leeft hier zeker", vertelt Jasper. "De zaal zat bij onze wedstrijd tegen Japan vol. Ze vragen je om een handtekening en ze zijn heel dankbaar. Ik heb echt het idee dat ze tegen ons opkijken."

Marrit Jasper: "Het leeft"

(Advertentie)
(Advertentie)