Poppodium Asteriks verlaat Blokhuispoort vanwege huurprijs

03 okt 2018 - 11:24

Asteriks verlaat komend jaar de Blokhuispoort in Leeuwarden. Het onderkomen wordt te duur voor het poppodium, zegt bestuurslid Ana Ilicic. Volgens haar heeft Asteriks nog geen nieuwe locatie gevonden.

De Blokhúspoarte - Foto: ANP

Ilicic noemt het jammer dat Asteriks vanwege financiële redenen de Blokhuispoort moet verlaten. Asteriks krijgt geen structurele subsidie en is afhankelijk van de entreegelden en projectsubsidie.

Asteriks hield vanaf 2009 concerten in de theaterzaal van de voormalige gevangenis. Vanaf 1 januari 2019 zullen voor de activiteiten verschillende, tijdelijke locaties worden gekozen.

Grote organisaties

In de eerste jaren kon Asteriks het hoofd boven water houden, omdat CareX, destijds de verhuurder, alleen een onkostenvergoeding vroeg. Nu de Blokhuispoort een commerciële functie heeft gekregen, zijn de nieuwe huurprijzen volgens Ilicic niet meer op te hoesten. Zij wijst daarbij op het feit dat het gebouw hierdoor steeds meer een bolwerk wordt van grote organisaties die de hogere huur wel kunnen betalen, maar dat voor kleinschalige creatieve ondernemers steeds minder plek is.

(advertinsje)
(advertinsje)