Thialf-directeur over ijsprobleem: "Op het goede spoor nu"

03 okt 2018 - 10:37

Directeur Marc Winters heeft er vertrouwen in dat de problemen met het ijs in schaatsstadion Thialf in Heerenveen binnenkort verholpen zijn. Winters reageert daarmee op kritiek van verschillende schaatsers op de kwaliteit van de baan. "Thialf-onwaardig", noemde Douwe de Vries het ijs.

Direkteur Marc Winters oer probleem Thialf-iis

Winters erkent dat er een probleem is. "Ja, dat klopt. Daarbij moet wel onderscheid worden gemaakt tussen de kwaliteit en de continuïteit van het ijs. Met het laatste staan we voor een uitdaging."

Waar bestaan die problemen dan uit? "Doffe plekken. Een soort waas. Als er iets mis is, zit er 'iets' in het ijs. Dan moeten we uitzoeken wat het precies is en waar het vandaan komt." Winters weet hoe die problemen aan te pakken. "Door aannames te testen, sluiten we uit wat het niet is. Op die manier wordt het net steeds kleiner." Zo hoopt hij dat de oorzaak uiteindelijk aan het licht komt.

Goede spoor

De Thialf-baas verwacht dat het probleem is opgelost voor de start van de eerste grote wedstrijd, het World Cup Kwalificatietoernooi op 2, 3 en 4 november. "We hebben de laatste weken het gevoel dat we op het goede spoor zitten. We hebben al wat aanpassingen gedaan. Ik heb er alle vertrouwen in dat de komende weken progressie gaan boeken."

Trefwoorden: 
Thialf ijs Marc Winters
(advertinsje)
(advertinsje)