Directeur theater De Koornbeurs in Franeker stapt op

02 okt 2018 - 19:58

Opnieuw zit een Friese cultuurinstelling zonder directeur: directrice Lineke Kortekaas verlaat vanaf 1 december theater De Koornbeurs. Bij de Harmonie in Leeuwarden stapte de directeur op, in Heerenveen is een interim aan het werk en ook het theater van Sneek zat tot voor kort zonder directeur. Lineke Kortekaas kwam vijf jaar geleden bij De Koornbeurs en kreeg toen als opdracht om de financiële tekorten op te lossen.

Lineke Kortekaas is vijf jaar directeur geweest bij theater De Koornbeurs, maar kreeg nu een "mooie baan" in Heerhugowaard aangeboden. Tot 1 december blijft ze directrice van het theater in Franeker. "Vijf jaar geleden trof ik in Franeker een prachtig theater aan met veel potentie en aanhang. Het had absoluut een functie voor de regio Noord-West Friesland", vertelt Kortekaas.

Zwaar weer

Het theater kon het hoofd in sommige periodes maar net boven water houden. Kortekaas kreeg dan ook de opdracht om met de tekorten aan de slag te gaan. "Ik heb eigenlijk heel veel met de gemeente gesproken. We hebben een onderzoek gedaan en we hebben plannen gemaakt voor de toekomst", vervolgt Kortekaas. Een toekomst zonder Kortekaas blijkt nu.

Lineke Kortekaas over haar besluit

Met de nieuwe gemeenteraad is in juni dit jaar besloten dat er de komende vier jaar geen tekorten meer mogen zijn. Gemeente Waadhoeke heeft daarom de subsidie opgehoogd.

(advertinsje)
(advertinsje)