Kindercentrum zit met de handen in het haar door Stint-verbod

02 okt 2018 - 17:18

Kindercentra hebben grote logistieke problemen nu ze geen Stint meer mogen gebruiken. Minister Van Nieuwenhuizen heeft dat maandag besloten, naar aanleiding van het ongeluk in Oss, waarbij vier kinderen om het leven kwamen.

Petear

Foto: Omrop Fryslân, Bauke Deelstra

Bij kindercentrum De Torteltuin in Heerenveen zijn vijf Stints. Daarmee kunnen ze 50 kinderen vervoeren, om ze bijvoorbeeld van school naar de BSO te brengen. "Het besluit valt rauw op ons dak en het is een hele puzzel om dit nu goed op te lossen," legt eigenaar Hanny van Lune uit.

Bernesintrum sit mei hannen yn it hier troch Stint-ferbod

In een Stint passen tien kinderen tussen de 4 en 12 jaar. In een kleine bus zes kinderen en acht kinderen in een grotere bus. "Voor vandaag kunnen we het regelen en voor de rest van de week lukt dat ook nog wel. Maar het is onduidelijk hoelang we de Stints niet mogen gebruiken."

Ze heeft wel begrip voor het besluit van de minister, maar heeft zelf nooit negatieve ervaringen gehad. "We vinden ze veilig, maar kunnen natuurlijk niet om de onderzoeksresultaten heen. Veiligheid gaat voor alles, maar we zitten wel met de handen in het haar."

(Advertentie)
(Advertentie)