Enthousiaste reacties op film over het Wad: "Ik ben er stil van"

02 okt 2018 - 07:21

Veel enthousiaste reacties maandagavond na de première van Wad, de nieuwe film van filmmaker Ruben Smit over het Waddengebied.

Ruben Smit sprekt it publyk ta. - Foto: Omrop Fryslân, Gerrit de Boer

Ongeveer 2300 mensen waren bij de première in het WTC Expo in Leeuwarden. Lutz Jacobi, directeur van de Waddenvereniging, vindt het een heel belangrijke film, die laat zien waarom het Wad moet worden behouden. "Ik ben er stil van", zegt Jacobi. "Wat er onder het water zit, zien mensen niet. Als wij naar de eilanden gaan, vlieg je over het water en kom je aan. Dat is het dan ook. Van Maastricht tot Groningen: iedereen moet de film zien."

Wat kun je hier nou van zeggen?

Ruben Smit

Bijna alle toeschouwers delen die mening. 'Prachtig' , 'geweldig' en 'indrukwekkend' was bijna overal te horen. Kritiek was er eigenlijk niet. Alleen de stoeltjes zaten te hard, was een veelgehoorde klacht. "Wat kun je hier nou van zeggen?" Ruben Smit had er zelf weinig woorden voor. "Ik denk dat het wel geslaagd was, maar het moet nog een beetje zinken. Op een gegeven moment moet je het loslaten en om je heen kijken. Dit kan niet mooier, toch?"

Ruben Smit sprekt it publyk ta. - Foto: Omrop Fryslân, Gerrit de Boer
Trefwoorden: 
film Ruben Smit Wad
(Advertentie)
(Advertentie)