Piet Boelens doet mee aan Marathon van Chicago

Marathonloper Piet Boelens uit Kollumerzwaag staat zondag 7 oktober aan de start bij de marathon in Chicago. Daarmee zamelt de 66-jarige Boelens geld in voor KiKa.
© Piet Boelens
Eerder deed Boelens al mee aan de marathon van New York, Londen, Tokyo, Boston en Berlijn. Als hij zondag over de eindstreep komt mag hij zichzelf officieel een 'Six Star Finisher' noemen. "Dan krijg ik een speciaal plaquette waarop alle zes marathons staan. Daar kan ik dan trots op zijn. Ik ben niet bepaald een medaille-man, maar deze marathons blijven wel echt op het netvlies staan, ook voor het speciale doel."
Piet Boelens
Het wordt in totaal de 34ste marathon sinds Boelens in 2007 begon met hardlopen. Al zeven keer liep hij voor het goede doel en is hij Ambassadeur van Run for KiKa Marathon. "In 2011 kwam KiKa op mijn pad. Elke drie dagen sterft in Nederland een kind aan kinderkanker. Daartegen wil ik mij inzetten. Sinds 2011 heb ik 80.000 euro opgehaald, maar het gaat erom dat we samen in binnen- en buitenland elk jaar miljoenen euro's ophalen, voor de beste behandeling voor kinderkanker."

42 en 195

De marathon van Chicago wordt om meerdere redenen speciaal voor Boelens. Een marathon is 42 kilometer en 195 meter. "Op 26 maart waren Irene en ik 42 jaar getrouwd. Toen ben ik onder de douche gaan tellen. Zo ben ik erachter gekomen dat we op de dag van de Chicago-marathon precies 42 jaar en 295 dagen getrouwd zijn."

Voorbereiding

"Ik heb zondag nog even een training gelopen en dinsdagochtend doe ik ook nog even drie kwartier. Dan woensdag naar Amsterdam en donderdagochtend vlieg ik naar Chicago. Dan gaat het zondag gebeuren."
Wie Piet Boelens wil sponsoren en daarmee dus KiKa steunt, kan dat doen op de website Run for KiKa Marathon.