Nyck de Vries vierde in sprintrace Sotsji

30 sep 2018 - 21:46

Formule 2-coureur Nyck de Vries uit Uitwellingerga is zondag vierde geworden in de sprintrace in Sotsji. Na de derde plek in de hoofdrace van zaterdag kan De Vries terugkijken op een goed raceweekend.

Op het Russische circuit ging De Vries als zesde van start. Na een chaotische start bleef De Vries kalm en kon hij zich opwerken naar de vijfde plek. Met de sterke Rus Artem Markelov was het een spannende strijd om de vierde plek. Markelov kon de eerste aanvallen van De Vries nog pareren, maar uiteindelijk was de Fries toch te snel.

Nyck de Vries is met het sterke weekend geklommen naar de vijfde plek in het klassement van de Formule 2. Hij kan nog omhoog kijken, want het verschil met de nummer drie, Lando Norris, is dertien punten. Dat is ook aan Norris zelf te danken, want hij moest in Sotsji twee keer opgeven en pakte dus geen punten.

Nog één raceweekend

Het raceweekend in Sotsji was het op een na laatste van dit seizoen in de Formule 2. Eind november racen de coureurs nog op het Yas Marina-circuit in Abu Dhabi, de hoofdstad van de Verenigde Arabische Emiraten.

Trefwoorden: 
Formule 2 Nyck de Vries
(Advertentie)
(Advertentie)