Friese Jan en Martine krijgen veel reacties op 'Ik vertrek'

30 sep 2018 - 14:37

Jan (58) en Martine (50) verruilden bijna een jaar geleden Fryslân voor Frankrijk. Hun emigratie en alle perikelen eromheen waren zaterdag te zien in het televisieprogramma 'Ik vertrek'.

Foto: ik vertrek

Ze wilden iets meer rust en zijn terecht gekomen in de Midi-Pyrénées, daar is het nog stiller. In Montaigue de Quercy kochten ze een gebouw uit 1800 met een stuk grond. Ze wilden er zelf wonen en twee accommodaties bouwen om te verhuren.

Net zoals in bijna elke aflevering van het programma ging niet alles even makkelijk en kwamen de nieuwe eigenaren voor tal van verrassingen te staan. Bij Jan en Martine waren bijvoorbeeld nog bewoners in het gebouw: ratten en vleermuizen. Bovendien was het riool verstopt.

Ze hebben veel positieve reacties op het programma gekregen, onder andere dat ze harde werkers zijn.

Met het stel gaat het goed, een jaar later. Ze hebben gasten uit verschillende landen gehad en hebben zelfs al aanvragen voor de zomer volgend jaar. Ook buurtbewoners zijn te spreken over de nieuwe bewoners. Ze zijn nog wel bezig met de verbouwing, willen een zwembad aanleggen en een minicamping beginnen.

Trefwoorden: 
Ik vertrek Jan en Martine
(advertinsje)
(advertinsje)