Friese profs loten amateurs in tweede ronde van KNVB-beker

De Friese profclubs hebben amateurs geloot in de tweede ronde van de KNVB-beker. SC Cambuur speelt thuis tegen de koninklijke HFC uit Haarlem. En Heerenveen moet naar Heerlerheide, in Limburg, tegen de RKSV Groene Ster.
Yn 2009 wûn Hearrenfean de KNVB-beker © ANP
De koninklijke HFC heeft in de vorige ronde de Harkemase Boys uitgeschakeld. Zou Cambuur nu revanche kunnen nemen? Het is een tweede divisieclub, die achtste staat in de competitie. Onder andere Jacob Noordmans speelt er. Die komt oorspronkelijk uit Burgum en heeft ook voor ONS Sneek gespeeld.
De tegenstander van Heerenveen speelt in de zondagshoofdklasse B. Na vier competitiewedstrijden heeft die ploeg nog niet één keer verloren. Ze staan eerste. Groene Ster won in de eerste ronde van de beker van TEC uit Tiel. Dat is een derde divisionist. Groene Ster speelde toen met 10 man, omdat Jorrit Ritzen een rode kaart had gekregen. Hij is geschorst voor de wedstrijd tegen Heerenveen.
De wedstrijden van Cambuur en Heerenveen zijn op dinsdag 30 oktober, woensdag 31 oktober, of donderdag 1 november. De KNVB moet de exacte data nog bepalen.
Cambuur en Heerenveen zijn de enige Friese clubs die nog kans maken op de beker. Harkemase Boys en ONS Sneek zijn in de eerste ronde al uitgeschakeld. Cambuur en Heerenveen gingen met de hakken over de sloot door. Beide ploegen wonnen in de verlenging. Cambuur met 3-2, van Scheveningen, en Heerenveen met 1-0, van Katwijk.
In 2009 won Heerenveen de beker, onder leiding van Trond Sollied. Cambuur is nooit verder gekomen dan de halve finale. Dat was in 2017, onder leiding van Sipke Hulshoff. Na penalty's verloor Cambuur de halve finale van AZ.
De lotting wie te sjen by FOX © Omrop Fryslân, Jitze de Vries