Zaalvoetbal: Winst Drachtster Boys, Avanti verliest opnieuw

De zaalvoetbalsters van Drachtster Boys hebben hun eerste overwinning van het eredivisieseizoen geboekt. Tjitske Sikma maakte na een halve minuut in de thuiswedstrijd de 1-0 tegen Exstudiantes uit Zwolle. Daarna kwamen beide ploegen niet meer tot scoren. Avanti uit Stiens verloor voor de tweede week op rij: vrijdag was Drs. Vijfje in Groningen met 3-1 te sterk.
© twitter @dftda1
Ook nadat Tjitske Sikma haar ploeg vroeg op voorsprong had gezet, was Drachtster Boys de sterkere partij. De Drachtsters konden de voorsprong echter niet verder uitbouwen en daarna kreeg Exstudiantes een grote kans op de gelijkmaker: doelvrouw Anna Reitsma raakte de bal buiten de cirkel en de ploeg uit Zwolle kreeg een penalty. Reitsma maakte haar fout goed door de inzet van Suzanne Herpel te keren.
In de spannende tweede helft kregen beide ploegen kansen op een treffer. Reitsma hielp haar ploeg nog een paar keer met reddingen. Omdat de Drachtsters hun eigen kansen ook niet verzilverden - Sikma raakte de paal nog - bleef het lang spannend. Ondanks de spanning werd er echter niet meer gescoord.

Avanti nog puntloos

In Groningen kwam Avanti op achterstand door een goal van Vesna Veltrop. Daarvoor had Drs. Vijfje ook al de paal geraakt. Tessa Peters maakte er 2-0 van voor de Groningers.
Na rust kwam Avanti nog wel terug op 2-1, maar Arte Brueren maakte in de slotfase een eind aan de spanning. Zij maakte de 3-1 en zo blijft Avanti puntloos.