De Fryske Marren wil toeristen Lelystad Airport trekken

28 sep 2018 - 08:00

Als de uitbreiding van vliegveld Lelystad doorgaat, zou het toerisme in De Fryske Marren daar ook van moeten meeprofiteren. Burgemeester en wethouders trekken 25.000 euro uit voor het opstellen van een plan om de gemeente te promoten bij de toeristen die op Lelystad zullen vliegen. Het is een van de 36 zaken waaraan het college 2,5 miljoen euro wil besteden in de zogeheten kadernota. De bespreking daarvan gebeurt op woensdag 17 oktober in een brede raadscommissie.

Foto: ANP

Er lopen nog altijd protesten tegen de uitbreiding van vliegveld Lelystad, maar volgens wethouder Jos Boerland van De Fryske Marren is het niet te vroeg om nu al plannen te maken. "Hoe het ook komt met Lelystad Airport en hoe de routes ook gaan lopen infrastructureel, het bedrijfsleven moet er straks wel op voorbereid zijn."

Wethouder Jos Boerland van gemeente De Fryske Marren

Bakhuizen krijgt in de plannen van de gemeente veel geld voor een betere ontsluiting van bedrijventerrein De Burde. Het vrachtverkeer moet nu nog door het dorp heen en dat geeft veel overlast. De gemeente trekt 900.000 euro uit voor de werkzaamheden en hoopt dat de provincie er hetzelfde bedrag voor over heeft.

(advertinsje)
(advertinsje)