Tweede editie van kunstbeurs 'Art Noord' in museum Belvédère

27 sep 2018 - 08:23

Mede door het succes van vorig jaar is er nu de tweede editie van kunstbeurs Art Noord. In 2017 trok de kunstbeurs 2500 bezoekers.

Foto: Omrop Fryslân, Karen Bies

De komende vier dagen is de kunstbeurs opnieuw in museum Belvédère in Heerenveen. De twee grote ruimten van het museum zijn verdeeld onder twintig galerijen en kunsthandels, vooral uit Friesland en de rest van het Noorden. Zij tonen hun collectie om mensen kennis te laten maken met kunst en natuurlijk om hun werk te verkopen. In verband met LF2018 wordt er ook werk aangeboden van M.C. Escher door galeriehouder Frank Welkenhuysen uit Utrecht.

Foto: Omrop Fryslân, Karen Bies

Woensdagavond was de opening van Art Noord. Directeur Han Steenbruggen zei dat Museum Belvédère graag een schakel wil vormen tussen galerijen, museum, kunstenaars en publiek, met als doel de onderlinge band te versterken.

Foto: Omrop Fryslân, Karen Bies

De 'Stoomcursus kunst kopen', die kunstverzamelaars Oscar van Gelderen en Manuela Klerkx zaterdag en zondag in Belvédère zullen houden, is al vol. Zij zijn de schrijvers van het boek 'Ontroerend goed: van kunst kijken naar kunst kopen'. Zaterdag en zondag om 12 uur 's middags gaan Klerkx en Van Gelderen de galeriehouders interviewen in het museumcafé. Publiek is welkom.

Art Noord duurt tot zondag 30 september.

Trefwoorden: 
Art Noord Belvédère
(advertinsje)
(advertinsje)